På spanska, tack!

har ni sett att den första bloggen på ett annat språk än svenska och engelska pingade bloggkartan idag; síndrome de estocolmo? Jonas från Lemonad.org

Inte vet jag om jag är den förste på lemonad.org som pingar en blogg som är skriven på ett annat språk än engelska eller svenska. På den svenska blogsfären är jag inte det, det är säkert. Det finns oerhört många blogg som är två eller rent av flerspråkig, detta trots detta artikeln jag läste i svd.se idag. Själv läser jag Bgan eller Sassas samlade svammel så ofta jag kan samt mina landsmän blogg förstås.

Jag är samma kille som skriver i Malört i Glädgebägaren. Numera skriver jag inte mycket där, svenska är jag sämst på. Oxså skriver jag på engelska i Yonder Lies It.

Ju, vad skriver jag om? Främst handlar det om att hålla levande kontakten med min hemstad, Tijuana. Jag tillhör oxså den mexikanska bloggsfären och min hemstads bloggsfär. Jag skriver mycket om hur det är att bo i Sverige som mexikansk och jämför kulturella skillnader mellan Sverige och México. Jag skriver gärna små fiktiva berättelse eller dikter på spanska. Det gillar jag och det kommer mer naturlig på spanska eller engelska än på svenska. Sedan handlar det mycket om mexikansk politik och lite annat som chicano tänkande o.d.

Either way, thanks for the mention Johan Jonas menar jag väl … and keep up the good work even if the time differences make it difficult!

This entry was posted in Suecia, Tijuana Blogs. Bookmark the permalink.